Close
Чого ми не знали про ваніль?
  1. Мадагаскар, острів, звідки імпортується основна маса ванілі, від цієї сировини залежить економіка даної країни, але батьківщина ванілі Центральна і Південна Америка.
  2. Рослина може рости, але не давати плодів, якщо не запилюється конкретним видом бджіл. З-за цієї особливості ваніль не вдавалося культивувати довгий час.
  3. Широке розповсюдження ванілі, як господарської культури, почалося з винаходу способу ручного запилення.
  4. Спосіб ручного запилення ванілі вигадав африканський поневолений, який за свій винахід отримав свободу.
  5. Ваніль займає друг місце за коштовністю серед спецій, поступаючись тільки шафрану.
  6. На даний момент часу так і не винайшли механізм запилення ванілі, тому процес здійснюється вручну і тепер.
  7. Ваніль нараховує більше сотні видів, але пряність отримують тільки з трьох з них.
  8. Найцінніший і найдорожчий сорт зберігає квітку до 24 годин, за цей час потрібно встигнути запилити його, інакше врожаю не отримати.
  9. Штучний ванілін виробляється з відходів деревообробного виробництва, зокрема, залишків від виробництва паперу.
  10. Зелений стручок ванілі не має запаху і звичного для нас вигляду, він набувається тільки після кропіткої обробки, участь у якій приймають, крім людини, вода, сонце і вітер.

Ми з задоволенням використовуємо у нашому виробництві високоякісного натурального шоколаду стручки ванілі з сонячного африканського острову Мадагаскар. Наш шоколад це натуральний продукт з неперевершеними смаковими характеристиками, максимально корисними властивостями, унікальний на ринку без конкурентів і аналогів. Вибір для вживання таких продуктів яскраво свідчить про любов і піклування про себе і своїх ближніх.

Для замовлення пишіть у Директ, або замовляйте по телефону, або на сайті ✨📞 тел: +380661366140

https://www.facebook.com/medusvit

https://www.instagram.com/medusvit