Close
Золотий рецепт медової піцци

Коли потрібно дітей нагодувати чимось корисним, вони здебільшого починають вередувати, бо хочуть піццу! І ми вирішили знайти вихід з такої ситуації. Зазначте, що наступний рецепт буде корисним і для дорослих гурманів, бо має дійсно неперевершений смак. А ще готується швидко і легко.

Що нам знадобиться: борошно 1,5 склянки, олія оливкова 1/3 склянки, розпушувач (сода) 1 чайна ложка, сіль ½ чайної ложки, цукор 1 чайна ложка, вода півсклянки – для тіста. Для начинки – мед 1/3 склянки, будь-які фрукти свіжі 200 гр., сир твердий з делікатним смаком 150 гр., сухофрукти 50 гр., горіхи січені 50 гр.

Просіюємо борошно, формуючи гірку, додаємо всі сухі інгредієнти (розпушувач, сіль, цукор). У центрі гірки робимо заглиблення на кшталт вулкану і наповнюємо його водою та олією. Обережно, помалу замішуємо тісто до однорідності. Формуємо кульку і відправляємо до холодильнику на 30 хвилин.

Підготуємо начинку – мед має бути кімнатної температури, у нього додаємо подрібнені горіхи та сухофрукти, перемішуємо, фрукти очищаємо від шкірки і кісточок, сир натираємо і відправляємо у морозилку.

Увімкнемо розігріватися духовку до 200-250 градусів Цельсію.

Дістаємо тісто, тоненько розкатуємо його по формі нашої поверхні для випічки, і викладаємо лист тіста у форму, середину мастимо сумішшю меду з горіхами, наступним шаром викладаємо нарізані фрукти і зверху присипаємо підмерзлим сиром. Бортики защипуємо.

Ставимо випікатися у розігріту заздалегідь духовку на 10-20 хвилин, уважно стежимо за ходом випікання, так необхідний час може залежати від товщини тіста та начинки. Смачного!

https://www.facebook.com/medusvit/
https://www.instagram.com/p/B-rekfIHqI9/

Add Comment